Avem o rețea, participă și tu!

By in ,
Avem o rețea, participă și tu!

Institutul Român pentru Educație și Incluziune Socială și Asociația pentru Participare Civică dezvoltă o rețea de politică publică în domeniul educației și tineretului. Membrii și voluntarii săi sunt parte a acesteia și lansează invitația de a se alătura și altor persoane, grupuri sau entități interesate, inclusiv personal din instituțiile publice cu competențe și atribuții relevante pentru domeniu.

În interiorul rețelei, există deja două grupuri de lucru centrate în jurul a două probleme de politică publică:

Lipsa de concordanță între obiectivele asumate de sistemul de învățământ și rezultatele acceptate și validate de acesta prin politica de remunerare a cadrelor didacticei / resursei umane

Accesul redus la servicii de consiliere profesională pentru elevii din învățământul preuniversitar, cu consecințe asupra unor parcursuri educaționale și profesionale dificile sau chiar ratate. 

Aceste grupuri se reunesc între 17 și 20 aprilie la Sinaia pentru a dezvolta scenarii alternative de răspuns la acest probleme. Rezultatele vor fi deschise dezbaterilor și feedback-ului actorilor care doresc să se alăture demersului nostru.

În continuare, alte două grupuri de lucru se vor forma pe baza interesului pentru alte probleme de politică publică din domeniul educației și se vor reuni într-un workshop similar până în luna iunie.

Scopul demersului este de a crește participarea actorilor civici și calitatea contribuțiilor acestora la procesul de formulare a politicilor publice, de a stimula formularea de soluții de la firul ierbii care favorizează o viziune descentralizată a furnizării de servicii de educație.

Dacă doriți să vă alăturați demersului nostru, vă rugăm să completați cererea atașată de adeziune și să o transmiteți la adresa politici_edu@iresis.ro

Cerere de adeziune retea politici publice_site

Participarea la rețea, în nume propriu sau în numele unei organizații, presupune una sau mai multe dintre următoarele acțiuni:

Rețeaua IRESIS-APC este dezvoltată de cele două organizații în perioada februarie – septembrie 2019, în cadrul proiectului „Implicare civică pentru formularea propunerilor alternative de politici publice în educație”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă.

De ce să vă înscrieți în Rețeaua IRESIS APC?

Pentru a promova o viziune deschisă, bazată pe libertate, descentralizare și subsidiaritate (decizia luată de către și cât mai aproape de beneficiarii serviciilor de educație);

Pentru a vă exercita simțul și responsabilitate civic prin acțiuni concrete de formulare de alternative la politicile actuale;

Pentru a vă dezvolta competența de a participa la dezbaterea problemelor publice din societate;

Pentru a stabili contacte și parteneriate noi, ce vă pot susține proiectele actuale sau pot conduce la inițierea unora noi.

Pentru informații și detalii suplimentare, ne puteți contacta la adresa de email politici_edu@iresis.ro.

Leave a reply